
تیپ شخصیتی داروساز؛ مطابق تست MBTI و DISC
- تیم تحریریه شهرآرا
در دنیای امروز افراد فقط با توجه به علایق خود دست به انتخاب شغل نمیزنند، بلکه فاکتورهای علمی مانند تیپ شخصیتی نیز در این موضوع نقش مهمی دارند. داروسازی یکی از رشتههایی است که علاوهبر قابلیت تعامل با مراجعین و بیماران، به مسئولیتپذیری و دقت زیادی نیاز دارد. بههمین دلیل تیپ شخصیتی داروساز میتواند نقش مهمی در موفقیت او ایفا کند.
در این مقاله از «شهرآرا» به معرفی شخصیتهای مناسب داروسازی میپردازیم و هر یک از تیپهای شخصیتی را اجمالاً بررسی خواهیم کرد. اگر کنجکاو هستید بدانید شخصیت شما برای رشته داروسازی مناسب است یا خیر، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
انواع تیپ شخصیتی داروسازی
امروزه در بسیاری از مشاغل – بهویژه مشاغل تیمی و گروهی – علاوهبر داشتن مهارت و دانش کافی، تیپ و نوع شخصیت افراد نیز مورد بررسی قرار میگیرد. آزمونهای شناخت شخصیت شغلی به ما کمک میکند بهعنوان نیروی کار به نقاط قوت و ضعف خود پی برده و آنها را متعادل کنیم. نتایج این آزمونها به مدیران و رهبران سازمانهای مختلف نشان میدهد چگونه میتوانند با هر یک از پرسنل خود برخوردی سازگار داشته باشند یا بایستی چه تیپ افرادی را استخدام کنند.
داروساز و مالک و موسس داروخانه دکتر منصوری
همانطور که قبلاً در مقالهی ویژگیهای داروساز موفق به آن اشاره کردیم، فعالیت در رشتهی داروسازی – مانند هر رشتهی دیگری – به خصوصیات مختلف و ویژگیهای مشخصی نیاز دارد. متخصصین این رشته بایستی از روحیهی پژوهشی، دقت بالا و توجه به جزئیات، وجدان کاری، مهارتهای فردی، بینافردی و مدیریتی و همچنین، قدرت تحلیل و تصمیمگیری بالایی برخوردار باشند. یکی از بهترین راهها برای تشخیص اینکه آیا تیپ شخصیتی شما برای داروسازی مناسب است یا خیر، این است که از تستهای شخصیتشناسی معتبر مانند تست روانشناسی مایرز بریگز (MBTI) و تست شخصیتشناسی DISC استفاده کنید. در ادامهی این مقاله، تیپ شخصیتی مناسب داروسازی بر اساس هر یک از دو تست را اجمالاً بررسی میکنیم.
گروه معماران شهرآرا متخصص در اجرای دکوراسیون داروخانه
دریافت مشاوره برای طراحی و اجرای انواع دکوراسیون مدرن داروخانه
با تکمیل فرم درخواست مشاوره ، کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت
الف) تیپ شخصیتی داروساز بر اساس تست MBTI
آزمون MBTI افراد را بر اساس 4 زوج ویژگی (برونگرا و درونگرا، شهودی و حسی، منطقی و احساسی، قضاوت گر و ادراکی) به 16 تیپ شخصیتی تقسیم میکند. در این بخش، 6 تیپ شخصیتی را که از نظر مفسران این آزمون برای رشته داروسازی مناسب هستند، معرفی خواهیم کرد:
1. تیپ شخصیتی ENTJ (برونگرا، شهودی، منطقی، قضاوت گر)
افرادی که طبق تست MBTI دارای تیپ شخصیتی داروساز ENTJ هستند، در محیط کار بسیار مسئولیتپذیر بوده و همیشه باانگیزه و با پشتکار فراوان کار میکنند. افراد ENTJ از تصمیمگیری لذت میبرند، در کار خود قاطع و جدی هستند و اهداف بزرگی را در سر میپرورانند.
حوزهی بهداشت و درمان، یکی از زمینههای کاری مناسب برای ENTJها است؛ چرا که مشاغل درمانی به تمرکز، انرژی و مسئولیتپذیری بالایی نیاز دارد. بهعنوانمثال، ENTJ بهعنوان بهترین تیپ شخصیتی برای داروسازی معرفی شده است؛ چرا که برونگرا بودن به داروساز کمک میکند بهراحتی در داروخانه یا بیمارستان با بیمار ارتباط برقرار کند. از طرف دیگر، شغل داروسازی به افرادی احتیاج دارد که به جزئیات توجه کنند، بتوانند در مواقع بحرانی همهی جوانب را بررسی کرده، بهترین تصمیم را بگیرند، از معاشرت با دیگران لذت ببرند و… که تمام این خصوصیات در تیپ شخصیتی ENTJ وجود دارد.

2. تیپ شخصیتی INTJ (درونگرا، شهودی، منطقی، قضاوت گر)
یکی از دیگر شخصیتهای مناسب شغل داروسازی، تیپ شخصیتی داروساز INTJ است. این افراد از کار کردن با اعداد و ارقام، تحقیق و تحلیل اطلاعات لذت میبرند. INTJها در شغلهایی که به مهارتهای حل مسئله، تفکر انتقادی و تحلیلی و توجه به جزئیات نیاز دارند، به موفقیت بیشتری دست پیدا میکنند.
داروسازی از آن دسته مشاغلی است که میتواند افراد با تیپ شخصیتی INTJ را به خود جذب کند؛ چرا که آنها قادر به دیدن جزئیاتی هستند که عموم مردم متوجه آن نمیشوند و میتوانند ارتباط بین مسائل و دادههای مختلف را درک کنند. همچنین مهارت تفکر انتقادی به داروسازان INTJ کمک میکند اطلاعات را ارزیابی کرده و تصمیمات درستی اتخاذ کنند. همهی این مهارتها برای حرفهی داروسازی مفید خواهد بود و نشاندهندهی این است که INTJ نیز تیپ شخصیتی داروساز موفق (بهویژه در حوزهی تحقیق و توسعه) محسوب میشود.
3. تیپ شخصیتی داروساز ISFP (درونگرا، حسی، احساسی، ادراکی)
افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، شخصیتی مهربان و صمیمی دارند و از کمک به دیگران لذت میبرند. این افراد ارزشهای بسیاری برای کار و زندگی خود تعریف کردهاند و اهمیت زیادی برای آنها قائل هستند؛ بههمین دلیل اغلب آنها در شغلهایی فعالیت میکنند که بتوانند با مردم تعامل داشته و به بهبود زندگی آنها کمک کنند. ISFPهایی که بهعنوان داروساز داروخانه مشغول به کار میشوند، رابطهی خوبی با همکاران و مشتریان برقرار کرده، از صمیم قلب به دیگران کمک میکنند، در مواقع سخت و بحرانی بهخوبی از عهدهی مشکلات برمیآیند و از مهارتهای گفتاری و شنیداری بسیار مطلوبی برخوردار هستند.

یکی دیگر از علل مناسب بودن تیپ شخصیتی ISFP برای شغل داروسازی این است که این افراد در نگهداری و سازماندهی کردن اطلاعات مشتریان و داروها بسیار دقیق هستند؛ در واقع کم پیش میآید که یک فرد ISFP در کار خود مرتکب اشتباه شود. چیزی که به این افراد انگیزهی بالایی برای ادامهی کار میدهد، دیدن نتیجهی زحمات خود است. در بسیاری از موارد کمک به سلامت مردم و ایجاد تأثیر مثبت در زندگی آنها میتواند برای ساختن یک روز خوب برای ISFPها کافی باشد.
بیشتر بخوانید: درآمد تکنسین داروخانه در آلمان
4. تیپ شخصیتی ESTJ (برونگرا، حسی، منطقی، قضاوت گر)
علاوهبر مواردی که تا به اینجا ذکر کردیم، ESTJ نیز میتواند بهعنوان تیپ شخصیتی داروساز بر اساس تست MBTI معرفی شود. داروسازان بایستی از مهارتهای اجتماعی مناسب و توجه قوی به جزئیات برخوردار باشند که این ویژگیها در تیپ شخصیتی ESTJ بهوفور یافت میشود.
همچنین، باتوجهبه اینکه این افراد بهراحتی میتوانند موقعیتهای مختلف را مدیریت کرده و تصمیمگیری کنند، برای کار در محیطهای پرتنش و پرشتابی مانند داروخانه بسیار مناسب هستند. بهطورکلی، افراد دارای شخصیت ESTJ افرادی اجتماعی و خوشبرخورد هستند که باعث میشود در تعامل با مشتریان و مقابله با هر گونه مشکل و بحران، عملکرد درخوری داشته باشند.

5. تیپ شخصیتی ESTP (برونگرا، حسی، منطقی، ادراکی)
تیپ شخصیتی داروساز ESTP، بیشتر برای مشاغلی مناسب است که به مشتریان و مراجعین خود خدمات ارائه میدهند. افراد ESTP بهخوبی میتوانند در مشاغل حوزهی داروسازی فعالیت کنند؛ چرا که اساس این مشاغل بر پایهی دانش علمی، توجه به جزئیات، رعایت استانداردهای کاری و مهارت مدیریت بحران است. در واقع ESTPها میتوانند با ترکیب مهارتهای مختلفی که از آن برخوردار هستند، افراد گوناگون را از کار خود راضی نگه دارند.
6. تیپ شخصیتی ISTJ (درونگرا، حسی، منطقی، قضاوت گر)
افراد دارای تیپ شخصیتی ISTJ، افراد قابلاطمینان و معتمدی هستند. آنها بهندرت در کار خود دچار اشتباه میشوند، مدام در حال مطالعه و بهروز کردن دانش خود هستند و همیشه سعی میکنند طبق منابع موثق به دیگران مشاوره دهند؛ بههمین دلیل است که تیپ شخصیتی ISTJ با مشاغل درمانی تناسب داشته و بهعنوان تیپ شخصیتی داروساز (خصوصاً برای تکنسین داروخانه) در نظر گرفته میشود. این افراد از مهارتهای عمومی بالایی برخوردار بوده که به آنها کمک میکند شنوندههای خوبی برای بیماران داروخانه باشند و داروها را با دقت زیادی به آنها تحویل بدهند.
ب) تیپ شخصیتی داروسازی در تست شخصیتشناسی دیسک (DISC)
سیستم DISC راهی ساده، اما قدرتمند برای درک رفتار افراد و نحوهی تعامل آنها با یکدیگر ارائه میدهد. آزمون DISC برخلاف آزمون MBTI بسیار سریع و کوتاه انجام میشود و تحلیل پیچیدهای ندارد. این تست، افراد را از نظر چهار مؤلفهی کلی، یعنی سلطهگری (D)، اثرگذاری (I)، ثبات (S) و وظیفهشناسی یا سازگاری (C) بررسی میکند.
بدیهی است که انسانها از تمامی این چهار ویژگی برخوردار هستند؛ اما اکثر ما بیشتر اوقات به یک یا دو مورد از آنها بیشتر تمایل داریم؛ در واقع از نظر تست دیسک، همین موضوع است که باعث متفاوت بودن شخصیت افراد میشود. درک اینکه کدام یک از مؤلفههای DISC در شما غالبتر است، کمک میکند متوجه شوید دیگران شما را چگونه میبینند، در کدام یک از روابطتان احتمال بروز تعارض وجود دارد و چه نوع نقشهای شغلی برای شما مناسبتر است.
گروه معماران شهرآرا متخصص در اجرای دکوراسیون داروخانه
دریافت مشاوره برای طراحی و اجرای انواع دکوراسیون مدرن داروخانه
با تکمیل فرم درخواست مشاوره ، کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت
این تست مجموعاً ۱۲ ترکیب شخصیتی را معرفی میکند. فهمیدن اینکه شما در کدام یک از این ۱۲ گروه شخصیتی قرار میگیرید و همکارانتان در کجای معادله قرار دارند، میتواند کار با یکدیگر را بسیار سادهتر کند. در ادامهی این مطلب،تیپ شخصیتی داروساز را بر اساس تست DISC معرفی و اجمالاً بررسی خواهیم کرد.
تیپ شخصیتی داروساز S: شخصیت باثبات (نیروی حافظ صلح)
افراد دارای تیپ شخصیتی S در طبقهبندی شخصیتی DISC، افرادی آرام، خونسرد و متعادل هستند که بهراحتی میتوانند به مشکلات دیگران گوش دهند و با آنها همدلی کنند؛ بههمین دلیل مشاغل مراقبتی و درمانی برای آنها مناسب خواهد بود. شخصیت S در آزمون دیسک مشابه تیپهای شخصیتی ISFJ و ESFP در آزمون MBTI در نظر گرفته میشود.
افراد دارای شخصیت «باثبات» از موقعیتهای رقابتی دوری کرده، علاقهای ندارند نسبت بههمکاران خود مقام برتری داشته باشند و با دستور و راهنمایی گرفتن از رهبرانی که به آنها اعتماد دارند، مشکلی نخواهند داشت. بهطورکلی، این زیرگروه معمولاً از شغلی لذت میبرند که در آن بتوانند با دیگران همکاری و هماندیشی داشته باشند. بهترین مشاغل برای انواع شخصیتهای S، عبارتند از: پرستار، مدیر امور مشتریان، داروساز و…

تیپ شخصیتی داروساز SC: ترکیب ثبات و وظیفهشناسی (شخصیت تکنسین)
افراد دارای تیپ شخصیتی SC در طبقهبندی شخصیتی DISC بهعنوان افرادی منظم و سازگار در شغل خود شهرت دارند. شخصیت SC در آزمون دیسک مشابه تیپ شخصیتی ISTJ در آزمون MBTI در نظر گرفته میشود. SCها کارکنانی دقیق، مسئولیتپذیر و مفید هستند و ترجیح میدهند در محیطهایی کار کنند که اجازهی تصمیمگیری به صورت اصولی و مستقل را به آنها بدهد.
این افراد معمولاً از مشاغلی لذت میبرند که نیاز به توجه مناسبی به جزئیات داشته باشد و درعینحال از ویژگیهای شخصیت S مانند صبوری و قابلاطمینان بودن نیز برخوردار هستند. تیپ شخصیتی SC دقیقاً تیپ شخصیتی داروسازی کارآمد است و این افراد در حوزهی داروسازی و کار در داروخانه بسیار موفق خواهند بود.
داروسازی رشته بسیار حساس و مهمی است که با سلامتی و جان افراد جامعه سر و کار دارد؛ بههمین دلیل داروسازان بایستی از ویژگیهای شخصیتی خاصی برخوردار باشند. تست روانشناسی MBTI و تست شخصیتشناسی DISC، دو مورد از مهمترین آزمونهایی هستند که به شناخت ویژگیهای شخصیتی و انتخاب شغل متناسب با آن کمک میکنند.
بیشتر بخوانید: وظایف داروساز در داروخانه
این دو تست برای شناسایی تیپ شخصیتی داروساز موفق نیز بسیار مفید هستند. با انجام این آزمونها میتوانید مسیر شغلی مناسب خود را باتوجهبه ویژگیهای شخصیتی پررنگتر خود پیدا کنید و با کار کردن روی نقاط ضعف خود، رضایت بیشتری از شغلتان به دست آورید؛ چرا که هم به کاری نیاز دارید که متناسب با شخصیت شما باشد و هم بایستی بتوانید بهترین روش برای موفقیت خود در رشتهی داروسازی را پیدا کنید.
چگونه میتوانم بفهمم که شخصیت من برای داروسازی مناسب است؟
شما میتوانید از تستهای شخصیتشناسی مثل MBTI استفاده کنید و با مشاوران شغلی مشورت کنید. همچنین، تجربه کارآموزی در داروخانهها و محیطهای داروسازی، میتواند به شما کمک کند تا بهتر بفهمید این حرفه برای شما مناسب است یا نه.
آیا افراد درونگرا میتوانند در داروسازی موفق باشند؟
بله! این تیپ شخصیتی معمولاً دارای دقت بالا و توانایی تمرکز بر جزئیات هستند که برای انجام کارهای تحقیقاتی و داروسازی بسیار مهم است. آنها میتوانند در محیطهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی موفق عمل کنند.